GUMOTEX, akciová společnost

Mládežnická 3062/3a, 690 75 Břeclav    Zobrazit na mapě

telefon:+420 519 314 111

IČO: 16355407
DIČ: CZ16355407
IČ DPH: CZ16355407

Popis firmy

Společnost GUMOTEX je Váš spolehlivý partner na trhu gumotextilních výrobků a technických pěn. Díky moderním technologiím a neustálému zdokonalování v oblasti vývoje, jsme Vám schopni nabídnout řešení na míru pro Vaše podnikání. Jsme mistrem v oboru nánosovaných tkanin, gumárenských směsí a naše produkty nacházejí uplatnění např. v automobilovém průmyslu, v segmentu vodáckého sportu a v záchranných systémech. Řadíme se mezi přední české exportéry vyvážející více než 75% produkce do více než 40 zemí celého světa.


GUMOTEXGUMOTEX Coating, s.r.o.  se zaměřuje na výrobu nánosovaných tkanin, gumárenských směsí a finálních gumotextilních výrobků. Dle uplatnění našich produktů dělíme výrobkové porfolio na několik divizí.
GUMOTEXSpecialista na vývoj a výrobu nafukovacích člunů (kajaků, kánoí a raftů) a výrobků pro outdoor, které se osvědčily jak pro volný čas, tak i pro profesionální sport a specializované záchranné složky.
GUMOTEX

Realizuje vývoj a výrobu široké škály gumárenských směsí a nánosovaných i natíraných tkanin určených pro vlastní spotřebu i pro prodej obchodním partnerům k dalšímu zpracování.

GUMOTEXVyvíjí a vyrábí výrobky pro záchranné systémy a krizové situace, potřebné pro ochranu i záchranu životů, zdraví a majetku. 
GUMOTEX

GUMOTEX Automotive, s.r.o. je významným dodavatelem komponentů pro automobilový průmysl. Vyrábí a vyvíjí interiérové díly pro osobní a nákladní automobily i autobusy. Důraz se rovným dílem klade na kvalitu, funkčnost, spolehlivost i design. Patříme mezi přední dodavatele automobilů roku.

GUMOTEX

GUMOTEX Automation technology, s.r.o. se zabývá vývojem a výrobou strojních zařízení včetně certifikátu CE. 3D modely, systémy ovládání, řízení a SW, implementace a servis. Naše strojírna nabízí služby jako frézování, soustružení, vrtání, broušení a svařování - výrobu dílců. A v neposlední řadě také řemeslné služby elektromechaniků, elektrikářů, zámečníků a instalatérů. 

Certifikáty

ISO/TS 16949, ISO 14001, ISO 9001

Sortiment/Služby

Na téměř 2,5 miliardovém ročním obratu participuje 6 produktových skupin:

1.GUMOTEX RUBBER & COATINGS»

Gumárenské směsi

Výrobě a vývoji gumárenských směsí se GUMOTEX věnuje už od roku 1950. Kromě portfolia vlastních cca 150 směsí různých vlastností a barev připravuje směsi se specifickými fyzikálně-mechanickými vlastnostmi na základě individuálních požadavků zákazníků.

Špičkovou kvalitu dodávaných směsí garantuje díky certifikovaným výrobním postupům (ISO 9001) a nadstandardním technologickým zpracováním. Disponuje vlastní laboratoří se spolehlivými přístroji na měření fyzikálně-mechanických vlastností, které deklaruje materiálovými listy. Je také schopen zabezpečit specifická měření prostřednictvím externích akreditovaných laboratoří.

K výrobě gumárenských směsí jsou používány základní elastomery: přírodní kaučuk (NR), butadien-styrenový (SBR), butylkaučuk (IIR), ethylen-propylenový (EPM, EPDM), butadien-akrylonitrilový (NBR), chloroprenový (CR) a chlorfulsonovaný polyethylen (CSM). Nabízí také gumárenské směsi z recyklované pryže.

Uplatnění směsí

  • Pro všeobecné účely — autorohože
  • Pro mechanické i dynamické namáhání — obuvnictví, těsnění, hadice
  • Pro tepelné namáhání — těsnění, hadice
  • Odolné proti bobtnání (olejivzdorné) — strojírenský průmysl
  • Odolné proti působení chemických látek — chemický průmysl

Gumárenské směsi jsou dále využívány na povrchové úpravy, např. textilu, plastových fólií, papíru apod. za pomoci technologie natírání, nánosování nebo impregnace.

Povrchově upravované materiály

Povrchově upravené textilie, jednostranné či oboustranné povrchové úpravy podkladových textilních materiálů polymery (polyvinylchloridem, polyuretanem nebo jejich kombinací) a kaučukovými směsmi nachází uplatnění nejen v následujících odvětvích:

  • průmyslové výrobky (přístřešky, stany, nafukovací výrobky, součásti dopravních prostředků, sanační rukávce, cukrářské sáčky a další)
  • konfekce a konfekční doplňky (bundy, vesty, overaly, pláště, batohy, spací pytle a další)
  • pracovní zástěry a rukavice
  • chemický průmyslu (ochranné oděvy k likvidaci havárií)

Používanými textilními materiály jsou převážně bavlna, polyester, polyamid, skelná textilie nebo jejich kombinace. Kaučukové směsi k jejich povrchové úpravě jsou obvykle na bázi přírodního kaučuku (NR), butadien-styrenového kaučuku (SBR), butadienakrylonitrilového kaučuku (NBR), chloroprenového kaučuku (CR), brom-izobutylen-izoprenového kaučuku (BIIR), etylen-propylen-dienového kaučuku (EPDM) nebo chlorsulfonovaného polyethylenu (CSM).

Technologické možnosti umožňují aplikovat na podkladové textilie tenké kaučukové nátěry a impregnace již od 2 g/m2 až po těžké několikavrstvé nánosy. Těžší nánosy je možné vyrábět i bez podkladové textilie pouze do fólie. Povrchově upravené materiály mohou být dodávány v surovém i zvulkanizovaném stavu. Zvulkanizovaný materiál je dále možné řezat a dodávat ve tvaru kotoučů v libovolné šíři od 20 mm do maximální hmotnosti kotouče 25 kg. Šířku upraveného materiálu, vzhled jeho povrchu, délku nábalu a balení lze přizpůsobit individuálním potřebám zákazníka.

Materiál je možné otestovat v akreditované laboratoři s vystavením protokolu nebo atestu. Proces návrhu, vývoje, výroby a prodeje povrchově upravených materiálů je certifikován podle ISO 9001 a ISO 14001.

Speciální úpravy

  • Hydrofobní úprava

Textilie se obalí prodyšnou či neprodyšnou hydrofobní vrstvou, která potlačuje smáčivost textilie, a ta je díky tomu nepromokavá, vodoodpudivá, méně se mačká a je snadno omyvatelná. Odpovídající vlastnosti modifikované tkaniny je možné ověřit v naší laboratoři (výška vodního sloupce, spray test).

  • Nehořlavá úprava

Tkanina je upravena nánosem či nátěrem zajišťujícím požadovaný stupeň nehořlavosti dle použití. Nehořlavost je možné otestovat v naší laboratoři.

  • Oleofobní úprava

Tato úprava zvyšuje odolnost materiálu proti látkám olejovitého charakteru.

  • Kyselinovzdorná úprava

Pomocí této úpravy má materiál zvýšenou odolnost vůči kyselinám.

  • Antimikrobiální úprava

Sanitized® Silver je špičková antimikrobiální úprava od renomované švýcarské společnosti SANITIZED AG.

  • Hmyzoodpudivá úprava

Speciální úprava textilních materiálů od firmy SANITIZED AG. Hmyz není díky účinné látce schopen rozeznat, na koho zaútočit, svou oběť nevidí ani necítí. Tato hmyzoodpudivá úprava textilu je vysoce odolná proti praní a chemickému čištění. Splňuje normu OEKO-TEX Standard 100 a je testována laboratořemi Swiss Tropical Institute.

2.GUMOTEX AUTOMOTIVE»

Skupina GUMOTEX AUTO je významným dodavatelem komponentů pro automobilový průmysl. Vyrábí a vyvíjí interiérové díly pro osobní a nákladní automobily i autobusy. Důraz se rovným dílem klade na kvalitu, funkčnost, spolehlivost i design.

Od 1.1.2016 má skupina GUMOTEX AUTO nové pracoviště výzkumu a vývoje . Toto oddělení má na starosti vývoj nových produktů, inovace stávajících produktů a inovace strojního zařízení ve všech produktových skupinách. Konstruktéři pracují na projektech v CAD systému Catia V5, ProE a Solid Edge. K simulaci toku plastů používáme Moldflow analýzu.

  • Vybavení vývojového centra:
  • jednoúčelová zařízení pro měření funkčních parametrů slunečních clon
  • 3D scanner s integrovaným laserem a dotykovým snímačem
  • 3D tiskárna pro výrobu prototypů
  • klima komory pro specifické teplotní testy včetně simulace vlhkosti
  • zařízení pro měření hluku
  • trhací stroje

Produktové portfolio skupiny GUMOTEX AUTO: velké i malé PUR díly, sluneční clony, EPP díly, plastové díly, hlavice řadicích pák.

3.GUMOTEX BOATS & OUTDOOR»

Značka GUMOTEX Boats&Ooutdoor v sobě spojuje zábavu, dobrodružství a dlouholetou tradici. Ať už při rekreačních plavbách s rodinou, na turistice s kamarády anebo na divoké vodě, je profesionálním partnerem, na kterého je spolehnutí. Nafukovací čluny značky GUMOTEX přináší radost, dobrodružství a adrenalin do života lidí po celém světě již 60 let. Léty ověřená výroba, jejíž původní technologie se dodnes používá jako základ pro výrobu současných člunů, potvrzuje, že výrobky z produkce GUMOTEX Boats&Outdoor mají i v dnešní době téměř neomezenou životnost. Společnost GUMOTEX, a.s. ctí tradici a poctivou práci, všechny výrobky jsou ruční prací a poctivým dílem šikovných rukou. Jejich přednostmi jsou bezpečnost, kvalita, nízká hmotnost a výborná skladnost. 

4.GUMOTEX RESCUE SYSTEMS»

Výrobky GUMOTEX Rescue Systems pomáhají při záchraně lidských životů a majetku během krizových situací. Rozhodující je rychlost s jakou mohou záchranné týmy začít naše výrobky během těchto situací využívat a kvalita provedení, na kterou se mohou spolehnout. Při vývoji spolupracujeme s různými složkami záchranných systémů. Vždy jsme vděční za jejich rady či připomínky, které významně přispívají k účelnosti a praktičnosti následného využití. Naše produkty využívají nejenom členové hasičských sborů a záchranářů, ale vybavení dodáváme také pro armádu ČR. Věříme, že v budoucnu se prosadíme i do dalších armád NATO. Zakládáme si na tom, že námi nabízená řešení jsou komplexní a pečlivě otestovaná více než 20 lety náročného používání.  

5.GUMOTEX AUTOMATION TECHNOLOGY»

GUMOTEX Automation Technology vyvíjí a vyrábí strojní zařízení a jednoúčelové stroje, manipulátory, kompletační a testovací přípravky. Vyvinuli a vyrobili jsme důmyslné strojní zařízení pro sběr a třídění kovového odpadu. Zákazníkům poskytujeme komplexní služby počínaje konstrukčním návrhem a výkresovou dokumentací až po uvedení do provozu a následný záruční a pozáruční servis. Nabízíme služby naší strojírny - frézování, soustružení, vrtání, broušení - výrobu náhradních dílů a jiných strojních dílců dle dodané či námi vytvořené dokumentace, diagnostikujeme a opravíme Vám vaše stěžejní výrobní stroje, nabízíme generální opravy a repase a nabízíme řemeslné služby elektromechaniků, elektrikářů, zámečníků a instalatérů.

6.GUMOTEX AIR CHAMBERRS

Sofistikované multifunkční vzduchem plněné systémy.

Fotografie

Kategorie, ve kterých je firma umístěna (10)

Prezentujte i Vy Vaši firmu!

Přidejte Vaši firmu do Katalogu firem pro plasty a gumu v ČR a SR. Vaši firmu uvidí více než 35 000 reálných uživatelů za měsíc.

+ Přidat firmu
 

Nejnovější inzeráty

Nejbližší výstavy a semináře

Plastikářský slovník